KRZ 400 - profesionální krouhač zelí a zeleniny

Specifikace krouhače zelí

KRZ400 Profesionál

Krátké předvedení hlavních předností a provedení krouhače s bezpečnostnímy prvky a hygienickými normami.
Vysoce kvalitní materiály, potravinářská nerezová ocel AISI 304.

Svou konstrukcí se jedná o velmi univerzální stroj. Primární použití stroje je na krouhání zelí. Kombinací dalšího příslušenství se může proměnit v univerzální kráječ, štěpkovač nebo struhadlo.

V základním provedení je kráječ vhodný pro malé zpracovatelské provozy, kde denní produkce je méně než 5000 kg. Stroj poskytuje vysoce kvalitní řezy, snadné použití a především vysokou odolnost.

Pracovní kotouč je osazen 5 noži se spirálovým ostřím, které zajišťují optimální a konstantní úhel řezu.

dodací lhůta krouhame.cz
8 – 10 týdnů

Dodací lhůta

dodací lhůta krouhame.cz
od 46 900 Kč

Cena bez DPH

dodací lhůta krouhame.cz
Celonerezové tělo

Provedení

dodací lhůta krouhame.cz
500 - 1 000 kg/h

Produktivita

Technické informace

  • Produktivita 500 - 1000 kg / h
  • Průměr pracovního disku 40 cm
  • Řezací nože z vysoce kvalitní nerezové oceli
  • Počet nožů - 5
  • Tvrdost povrchu kotouče> 45 HRC
  • Jmenovitá tloušťka řezu je 1,3 mm (jiné na vyžádání)
  • Zpracování mezi ostřením nože > 60 t
  • Elektromotor 0,75 kW; 400 V nebo 230 V (na vyžádání)
  • Hmotnost 60 kg
  • Celkové rozměry 1090 x 530 x 780 mm
  • Certifikát CE

Bezpečnostní prvky

  • Vyšší koš

Dostupné kotouče

  • Řezací kotouč 2,5 x 2,5 mm
  • Krájecí kotouč 10 – 20 mm
  • Krájecí kotouč 1 – 6 mm
  • Strouhací kotouč hrubost 4 mm
  • Kotouč na krájení zelí Coleslaw
  • Strouhací kotouč hrubost 3 mm
  • Krájecí kotouč 2 mm
  • Třecí struhadlo 2 mm
  • Strouhací kotouč hrubost 6 mm
  • Krájecí kotouč hrubost 2 mm
KRZ 400 profesionál - Profesionální krouhač zelí a zeleniny

Chcete poradit s výběrem nebo provést objednávku?

Přehled zpracovatelských možností

Řezací kotouč
2,5 x 2,5 mm

Příslušenství pro profesionální krouhač zelí - krouhame.cz

Řepa nařezaná na julienne nudličky

Krájecí kotouč
10 – 20 mm

Příslušenství pro profesionální krouhač zelí - krouhame.cz

Salát nakrájený na plátky 16 mm. Nastavitelná výška řezu 10 – 20 mm. Obvykle se používá společně s násypkou pro vertikální orientaci.

Krájecí kotouč
1 – 6 mm

Příslušenství pro profesionální krouhač zelí - krouhame.cz

Nakrájené zelí 2 mm. Vysoce produktivní disk s 5 pevnými čepelemi, konstantní tloušťka řezu. Obvykle se používá na kysané zelí, saláty.

Strouhací kotouč
hrubost 4 mm

Příslušenství pro profesionální krouhač zelí - krouhame.cz

Strouhací kotouč 4 mm, který se obvykle používá na sýry, mrkev, ořechy a strouhání jiných výrobků. Dostupné také 2, 3, 4, 6 mm strouhací kotouče.

Kotouč na krájení zelí Coleslaw

Příslušenství pro profesionální krouhač zelí - krouhame.cz

Slouží k řezání zelí na krátké 3 – 5 cm dlouhé kousky. Pevná tloušťka řezu 1 – 3 mm. Obvykle se používá na zelný salát a jiné zelné saláty.

Strouhací kotouč
hrubost 3 mm

Příslušenství pro profesionální krouhač zelí - krouhame.cz

Na strouhání mrkve.

Krájecí kotouč
2 mm

Příslušenství pro profesionální krouhač zelí - krouhame.cz

Řezací kotouč lze použít u všech typů násypek. Často se používá s násypkou pro vertikální orientaci.

Třecí struhadlo
2 mm

Příslušenství pro profesionální krouhač zelí - krouhame.cz

Třecí kotouč se používá hlavně na strouhání parmazánu, zeleninové pyré, na strouhání kořenů na omáčky a další výrobky.

Strouhací kotouč
hrubost 6 mm

Příslušenství pro profesionální krouhač zelí - krouhame.cz

Disk s největšími otvory. Obvykle se používá pro strouhání zelí na salát, mrkev, strouhání brambor v potravinářství.

Krájecí kotouč
hrubost 2 mm

Příslušenství pro profesionální krouhač zelí - krouhame.cz

Používá se společně s násypkou pro vertikální orientaci, může získat pěkné plátky – jako řezané výrobky. Obvykle se používá na okurky, papriky, jablka.

Zpracování zelí

Délku nudliček zelí lze snadno významně změnit – podle velikosti hlávky podle potřeby můžeme půlit nebo čtvrtit. Pokud chceme mít menší kousky – zeleninový salát atp. – na to je vhodný disk Coleslaw – ten zajistí délku nudliček na 3-5 cm. Optimalizovaná tloušťka je 1,3 mm. Je možnost upravit tloušťku dle potřeb (0-6 mm). Ovšem ve výsledku záleží na kvalitě samotného zelí, na ročním období, původu – ČESKÉ x dovozové a zvolené „krouhárenské odrůdě“ či obyčejné konzumní odrůdě. Tyto parametry ve výsledku významně ovlivňují kvalitu vašeho nakrouhaného zelí.

Vylepšené provedení – profi výrobny a profi zpracovatelé

Doporučujeme jako slušný základ

První varianta – lakovaná je spíše pro sezónní producenty krouhaného zelí. Nedoporučujeme do stálého provozu. Do větší výrobny bezpodmínečně patří celo-nerezové provedení se všemi prvky bezpečnostních a hygienických norem.

Název položkyCena bez DPH
Tělo – lakované, nerezový disk s noži hrubost 1,3 mm, bezpečnostní paket, spony na rychlou montáž koše, oplechování motoru51 600 Kč
Tělo – provedení celo-nerezové, nerezový disk s noži hrubost 1,3 mm, bezpečnostní paket, spony na rychlou montáž koše,
oplechování motoru
66 500 Kč

TOP konfigurace – doporučujeme

Nejlepší konfigurace zařízení

Profesionální výrobní provedení krouhače, které doporučujeme do každé kvalitní výroby. Jedná se o nejprodávanější variantu stroje s důrazem na všechny nároky související s hygienickými požadavky a požadavky BOZP provozu vaší společnosti.

Název položkyCena bez DPH
Tělo – provedení celo-nerezové, nerezový disk s noži hrubost 1,3 mm, bezpečnostní paket, spony na rychlou montáž koše, oplechování motoru, kolečka + ručka pro lepší manévrování68 100 Kč

Příplatkové vybavení

Název položkyCena bez DPH
Kola pro manévrování se strojem + rukojeť1 600 Kč
Přezky pro rychlou montáž koše2 200 Kč
Oplechování motoru1 900 Kč
Kuželová násypka7 400 Kč
Vertikální násypka – plátky, kimchi7 800 Kč
Chapadla – úprava – struhadlo5 600 Kč
Rýna – žlab – na odvod surovin2 500 Kč
Úprava násypky – ATYP – změna výškyIndividuální
Zvýšení konstrukce – ATYPIndividuální
Převodový pohon – krájení sýrů atp.17 100 Kč
Přítlačný mechanismus – Julienne nudličkyNa dotaz

Máte své specifické požadavky na provedení stroje?

Umíme vše, co si řeknete! Zvýšíme … snížíme … vymyslíme …

Více o atypickém provedení

Pomocníci při zpracování zelí

Název položkyCena bez DPH
Odstraňovač košťálu Hobby7 400 Kč
Odstraňovač košťálu PROFI – nástěnný20 500 Kč
Odstraňovač košťálu PROFI – bezpečný39 900 Kč

Náhradní díly

Název položkyCena bez DPH
Standardní nože – sada 5 ks8 200 Kč
Standardní nůž – 1 ks1 640 Kč
Nože Coleslaw – sada12 300 Kč
Nůž Coleslaw – 1 ks2 460 Kč
Nože dvou-nožové provedeníNa dotaz
Struhadlo + disk15 600 Kč
Struhadlo – náhradní výplň8 200 Kč
Nerez disk + Julienne nudličky17 700 Kč

Uváděné ceny jsou orientační a mají informativní charakter. Vyhrazujeme si právo změnit cenu dle vývoje ceny kurzovního lístku PLN.