Specifikace krouhače zelí
KRZ400 Profesionál
Krátké předvedení hlavních předností a provedení krouhače s bezpečnostnímy prvky a hygienickými normami.
Vysoce kvalitní materiály, potravinářská nerezová ocel AISI 304.
Svou konstrukcí se jedná o velmi univerzální stroj. Primární použití stroje je na krouhání zelí. Kombinací dalšího příslušenství se může proměnit v univerzální kráječ, štěpkovač nebo struhadlo.
V základním provedení je kráječ vhodný pro malé zpracovatelské provozy, kde denní produkce je méně než 5000 kg. Stroj poskytuje vysoce kvalitní řezy, snadné použití a především vysokou odolnost.
Pracovní kotouč je osazen 5 noži se spirálovým ostřím, které zajišťují optimální a konstantní úhel řezu.
8 – 10 týdnů
Dodací lhůta
od 46 900 Kč
Cena bez DPH
Celonerezové tělo
Provedení
500 - 1 000 kg/h
Produktivita
Technické informace
- Produktivita 500 - 1000 kg / h
- Průměr pracovního disku 40 cm
- Řezací nože z vysoce kvalitní nerezové oceli
- Počet nožů - 5
- Tvrdost povrchu kotouče> 45 HRC
- Jmenovitá tloušťka řezu je 1,3 mm (jiné na vyžádání)
- Zpracování mezi ostřením nože > 60 t
- Elektromotor 0,75 kW; 400 V nebo 230 V (na vyžádání)
- Hmotnost 60 kg
- Celkové rozměry 1090 x 530 x 780 mm
- Certifikát CE
Bezpečnostní prvky
- Vyšší koš
Dostupné kotouče
- Řezací kotouč 2,5 x 2,5 mm
- Krájecí kotouč 10 – 20 mm
- Krájecí kotouč 1 – 6 mm
- Strouhací kotouč hrubost 4 mm
- Kotouč na krájení zelí Coleslaw
- Strouhací kotouč hrubost 3 mm
- Krájecí kotouč 2 mm
- Třecí struhadlo 2 mm
- Strouhací kotouč hrubost 6 mm
- Krájecí kotouč hrubost 2 mm
Chcete poradit s výběrem nebo provést objednávku?
Přehled zpracovatelských možností
Řezací kotouč
2,5 x 2,5 mm
Řepa nařezaná na julienne nudličky
Krájecí kotouč
10 – 20 mm
Salát nakrájený na plátky 16 mm. Nastavitelná výška řezu 10 – 20 mm. Obvykle se používá společně s násypkou pro vertikální orientaci.
Krájecí kotouč
1 – 6 mm
Nakrájené zelí 2 mm. Vysoce produktivní disk s 5 pevnými čepelemi, konstantní tloušťka řezu. Obvykle se používá na kysané zelí, saláty.
Strouhací kotouč
hrubost 4 mm
Strouhací kotouč 4 mm, který se obvykle používá na sýry, mrkev, ořechy a strouhání jiných výrobků. Dostupné také 2, 3, 4, 6 mm strouhací kotouče.
Kotouč na krájení zelí Coleslaw
Slouží k řezání zelí na krátké 3 – 5 cm dlouhé kousky. Pevná tloušťka řezu 1 – 3 mm. Obvykle se používá na zelný salát a jiné zelné saláty.
Strouhací kotouč
hrubost 3 mm
Na strouhání mrkve.
Krájecí kotouč
2 mm
Řezací kotouč lze použít u všech typů násypek. Často se používá s násypkou pro vertikální orientaci.
Třecí struhadlo
2 mm
Třecí kotouč se používá hlavně na strouhání parmazánu, zeleninové pyré, na strouhání kořenů na omáčky a další výrobky.
Strouhací kotouč
hrubost 6 mm
Disk s největšími otvory. Obvykle se používá pro strouhání zelí na salát, mrkev, strouhání brambor v potravinářství.
Krájecí kotouč
hrubost 2 mm
Používá se společně s násypkou pro vertikální orientaci, může získat pěkné plátky – jako řezané výrobky. Obvykle se používá na okurky, papriky, jablka.
Zpracování zelí
Délku nudliček zelí lze snadno významně změnit – podle velikosti hlávky podle potřeby můžeme půlit nebo čtvrtit. Pokud chceme mít menší kousky – zeleninový salát atp. – na to je vhodný disk Coleslaw – ten zajistí délku nudliček na 3-5 cm. Optimalizovaná tloušťka je 1,3 mm. Je možnost upravit tloušťku dle potřeb (0-6 mm). Ovšem ve výsledku záleží na kvalitě samotného zelí, na ročním období, původu – ČESKÉ x dovozové a zvolené „krouhárenské odrůdě“ či obyčejné konzumní odrůdě. Tyto parametry ve výsledku významně ovlivňují kvalitu vašeho nakrouhaného zelí.
Vylepšené provedení – profi výrobny a profi zpracovatelé
Doporučujeme jako slušný základ
První varianta – lakovaná je spíše pro sezónní producenty krouhaného zelí. Nedoporučujeme do stálého provozu. Do větší výrobny bezpodmínečně patří celo-nerezové provedení se všemi prvky bezpečnostních a hygienických norem.
Název položky | Cena bez DPH |
---|---|
Tělo – lakované, nerezový disk s noži hrubost 1,3 mm, bezpečnostní paket, spony na rychlou montáž koše, oplechování motoru | 51 600 Kč |
Tělo – provedení celo-nerezové, nerezový disk s noži hrubost 1,3 mm, bezpečnostní paket, spony na rychlou montáž koše, oplechování motoru | 66 500 Kč |
TOP konfigurace – doporučujeme
Nejlepší konfigurace zařízení
Profesionální výrobní provedení krouhače, které doporučujeme do každé kvalitní výroby. Jedná se o nejprodávanější variantu stroje s důrazem na všechny nároky související s hygienickými požadavky a požadavky BOZP provozu vaší společnosti.
Název položky | Cena bez DPH |
---|---|
Tělo – provedení celo-nerezové, nerezový disk s noži hrubost 1,3 mm, bezpečnostní paket, spony na rychlou montáž koše, oplechování motoru, kolečka + ručka pro lepší manévrování | 68 100 Kč |
Příplatkové vybavení
Název položky | Cena bez DPH |
---|---|
Kola pro manévrování se strojem + rukojeť | 1 600 Kč |
Přezky pro rychlou montáž koše | 2 200 Kč |
Oplechování motoru | 1 900 Kč |
Kuželová násypka | 7 400 Kč |
Vertikální násypka – plátky, kimchi | 7 800 Kč |
Chapadla – úprava – struhadlo | 5 600 Kč |
Rýna – žlab – na odvod surovin | 2 500 Kč |
Úprava násypky – ATYP – změna výšky | Individuální |
Zvýšení konstrukce – ATYP | Individuální |
Převodový pohon – krájení sýrů atp. | 17 100 Kč |
Přítlačný mechanismus – Julienne nudličky | Na dotaz |
Máte své specifické požadavky na provedení stroje?
Umíme vše, co si řeknete! Zvýšíme … snížíme … vymyslíme …
Pomocníci při zpracování zelí
Název položky | Cena bez DPH |
---|---|
Odstraňovač košťálu Hobby | 7 400 Kč |
Odstraňovač košťálu PROFI – nástěnný | 20 500 Kč |
Odstraňovač košťálu PROFI – bezpečný | 39 900 Kč |
Náhradní díly
Název položky | Cena bez DPH |
---|---|
Standardní nože – sada 5 ks | 8 200 Kč |
Standardní nůž – 1 ks | 1 640 Kč |
Nože Coleslaw – sada | 12 300 Kč |
Nůž Coleslaw – 1 ks | 2 460 Kč |
Nože dvou-nožové provedení | Na dotaz |
Struhadlo + disk | 15 600 Kč |
Struhadlo – náhradní výplň | 8 200 Kč |
Nerez disk + Julienne nudličky | 17 700 Kč |
Uváděné ceny jsou orientační a mají informativní charakter. Vyhrazujeme si právo změnit cenu dle vývoje ceny kurzovního lístku PLN.