Příslušenství pro profesionální krouhače zelí
Přehled možných dílů, úprav a komponentů, které lze dodat ke kráječi/krouhači zelí a zeleniny KRZ – 400. Jsou zde v přehledu zahrnuty obrázkové galerie jednotlivých komponentů a jejich stručný popis. Pokud máte jakýkoli dotaz – neváhejte nás kontaktovat!
Krájení zeleniny na plátky
Krájení zeleniny na plátky lze provést s náhodnou orientací nebo vertikálně.
Vlastnosti nožů a struhadel
Řezací kotouč
2,5 x 2,5 mm
Řepa nařezaná na julienne nudličky
Krájecí kotouč
10 – 20 mm
Salát nakrájený na plátky 16 mm. Nastavitelná výška řezu 10 – 20 mm. Obvykle se používá společně s násypkou pro vertikální orientaci.
Krájecí kotouč
1 – 6 mm
Nakrájené zelí 2 mm. Vysoce produktivní disk s 5 pevnými čepelemi, konstantní tloušťka řezu. Obvykle se používá na kysané zelí, saláty.
Strouhací kotouč
hrubost 4 mm
Strouhací kotouč 4 mm, který se obvykle používá na sýry, mrkev, ořechy a strouhání jiných výrobků. Dostupné také 2, 3, 4, 6 mm strouhací kotouče.
Kotouč na krájení zelí Coleslaw
Slouží k řezání zelí na krátké 3 – 5 cm dlouhé kousky. Pevná tloušťka řezu 1 – 3 mm. Obvykle se používá na zelný salát a jiné zelné saláty.
Strouhací kotouč
hrubost 3 mm
Na strouhání mrkve.
Krájecí kotouč
2 mm
Řezací kotouč lze použít u všech typů násypek. Často se používá s násypkou pro vertikální orientaci.
Třecí struhadlo
2 mm
Třecí kotouč se používá hlavně na strouhání parmazánu, zeleninové pyré, na strouhání kořenů na omáčky a další výrobky.
Strouhací kotouč
hrubost 6 mm
Disk s největšími otvory. Obvykle se používá pro strouhání zelí na salát, mrkev, strouhání brambor v potravinářství.
Krájecí kotouč
hrubost 2 mm
Používá se společně s násypkou pro vertikální orientaci, může získat pěkné plátky – jako řezané výrobky. Obvykle se používá na okurky, papriky, jablka.